Dil Seçiniz
Menü
Sosyal Medya
Dil Seçiniz
01/08/2019

ctb-bakim-uygulama

Çatalbaş Elektrik güneş enerjisi santrallerinin verimliliğini artıran "Bakım & İşletme" hizmeti ile 7/24 hizmet vermeye başladı.

Santralin rutin kontrollerinden, periyodik bakımlarına kadar birçok detayın düşünüldüğü "GES Bakım & İşletme" hizmeti sayesinde, güneş enerjisi santralinin işletme verimliliği de artıyor. Farklı santralleri tek ekranda izlemeye olanak tanıyan ve 15 saniyede bir veri analizi yapabilen "Scada & Uzaktan İzleme Sistemi" de, "Bakım & İşletme" hizmeti kapsamında yer alıyor.

02.10.2013 tarihli 28783 sayılı elektrik piyasasında lisanssız elektrik üretimine ilişkin yönetmeliğin 15. maddesinin 2.fıkrasına göre;

"Üretim yapan gerçek veya tüzel kişi, üretim tesisinin bakımından sorumludur. Üretim tesisinin ve bağlantı sisteminin, imalatçıların bakım ve/veya rutin deney için verdiği zaman dilimlerinde ve bağlantı anlaşmasındaki hükümlere göre yapılacak periyodik bakımlarının İlgili Teknik Mevzuata göre yaptırılması veya işletme sorumlusu tarafından yapılması ile yapılan bakımlara ilişkin raporların İlgili Şebeke İşletmecisine sunulması zorunludur. İşletme sorumlusu periyodik bakımlardan İlgili Şebeke İşletmecisine karşı ayrıca sorumludur."
Dolayısıyla, seçeceğiniz çözüm ortağının;

  • İlgili mevzuata ve mevzuatın gereklerine hakim olup müşterisini doğru yönlendirmesi
  • Arıza-Bakım konusunda tecrübeli ve rüştünü deneyimleriyle ispatlamış olması,
  • Acil arıza durumlarında süratle müdahale edebilecek ve sorumluluk sahibi olması,
  • İlgili uzman teknik kadroya sahip olması, gerekli araç-gereçlere ve filoya sahip olması,
  • Ve uzun süreli olan bu yatırımınızda her aradığınızda ulaşabileceğiniz bir muhatap sorumluluğuna sahip olması,
    aranması gereken minimum şartlardandır.
Diğer Blog Yazıları
ÇÖZÜM ORTAKLARI
Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Tamam